Imaginile sunt cu titlu informativ.
Cereti poze reale pe mail.
Rheum officinalis - rebarbar (revent)
  • Rheum officinalis - rebarbar (revent)
  • Rheum officinalis - rebarbar (revent)
  • Rheum officinalis - rebarbar (revent)

Rheum officinalis - rebarbar (revent) G-9

7,00 lei
-
Referinta: PLANT0900420

Denumire oficială: Rheum officinalis (rhebarbarum)

Denumire populară: rebarbar, revent

Familia de plante: Polygonaceae.

Cantitate
Stoc epuizat


local_shipping Pentru LIVRARE GRATUITA adaugati produse in valoare de 299,00 lei

  • Politica de securitate (editeaza cu modulul Reasigurare pentru clienti) Politica de securitate (editeaza cu modulul Reasigurare pentru clienti)
  • Politica de livrare (editeaza cu modulul Reasigurare pentru clienti) Politica de livrare (editeaza cu modulul Reasigurare pentru clienti)
  • Politica de returnare (editeaza cu modulul Reasigurare pentru clienti) Politica de returnare (editeaza cu modulul Reasigurare pentru clienti)

Plantă perenă, medicinală, utilizată din antichitate de aproximativ 5 milenii, originară din China din sudul Siberiei, fiind adusă în Europa de consulul Franţei din China.

Există două soiuri cultivate pentru proprietăţile lor, Rheum officinalis şi Rheum palmatum.

Denumirile populare diferă de la o ţară la alta, rheum officinalis este rebarbarul franţuzesc, iar rheum palmatum este rebarbarul rusesc sau turcesc. Ambele plante sunt comestibile, diferă doar forma şi dimensiunea frunzelor.

Rheum palmatum are frunze mai mari, tufă mai erectă, cu frunze palmate, zimţate.

Rheum officinalis are frunzele ovale, mai netede. În medicina tradiţională chineză, se folosesc rădăcinile plantei, care sunt mari cărnoase gălbui.

Se utilizează cu succes în cantităţi mici pentru stimularea apetitului, tonifierea stomacului, iar în cantităţi mai mari, ca laxativ natural. Ajută în gingivite, are efetc antibacterian, etc...

Este una dintre plantele din care nu se consumă nici frunzele, nici rădăcina, nici măcar florile sau fructele, ci tija frunzelor.

Din acestea se prepară un compot şi un gem delicios, prăjituri, îngheţată, etc... . Aceste tije se pot culege pentru preparare doar primăvara devreme, mai târziu în vară, în acestea se acumulează o cantitate foarte mare de acid oxalic, care în cantităţi mari este toxic.

Această plantă a fost folosită şi pe continentul Americii de Nord, de indienii Ojibwa, care trăiau pe teritoriul actual al Canadei, în combinaţie cu mai multe plante, ei o numeau ceaiul sfânt.

Această reţetă a fost ţinută secret în secolul XX. de industria farmaceutică. Acest remediu se găseşte în comerţ sub denumirea de "Canadian Essence" şi este folosit cu succes în tratarea cancerului, detoxifiere, stimularea imunităţii, antioxidant, scleroză, Alzheimer, reumatism, encefalite, diabet, etc...

Tijele frunzelor se culeg prin ruperea lor prin răsucire, nu se taie.

Trebuie totuşi avut în vedere că frunzele şi rădăcina plantei sunt otrăvitoare. Acest soi de rubarbăr are frunzele ovale, mari, care cresc până la 60-80 cm înălţime, deasupra lor se înalţă tijele florale care ating 100-150 cm.

Tijele frunzelor sunt roşiatice.

Preparatul din frunzele plantei se foloseste cu succes ca inseticid natural.

Atenţie !!!

Nu se recomandă fierberea timp îndelungat.

Contraindicat utilizarea preparatelor din rubarbar în timpul sarcinii, în perioada de alăptare şi copiilor sub 12 ani.

Tijele frunzelor se consumă doar primăvara, când temperaturile din exterior sunt mai scăzute.

La temperaturi mari(vara), se acumulează acid oxalic şi nu se recomandă consumul lor. A nu se consuma în exces sau pe perioade mai lungi de 10-14 zile.

Plantă toxică !!!

PLANT0900420

Caracteristici

Denumire populara
revent
Forma de prezentare
ghiveci 9 cm
Expunere
soare
Inaltime la maturitate
60
Planta
aromatica
Forma de crestere
tufa
Caracteristici speciale
culinar
Distanta de plantare
50
Rezistenta la ger
Zona 6 (-23º Celsius)