Imaginile sunt cu titlu informativ.
Cereti poze reale pe mail.
  • Nou
bhut jolokia
  • bhut jolokia

Ardei foarte iute Bhut Jolokia(Ardeiul Fantoma) - Capsicum chinense G-9

PLANT0907222
Rating 

Denumire oficială: Capsicum chinense Bhut Jolokia

Denumire populară: ardei foarte iute

Familia de plante: Solanaceae.

Se mai numeste si Ardeiul fantoma, Bhut in limba Assam, inseamna fantoma.

Ardei foarte iute, continutul de capsaicina pe scara Scoville este de peste 1 milion SHU.

Acest soi a detinut recordul mondial, de cel mai iute ardei din lume intre anii 2006 si 2010.

Plantele se livreaza la ghivece de 9 cm.

Avertisment!

Plantele pot fi manevrate fara manusi, dar nu si fructele.

Folositi manusi pentru a atinge fructele, sau manevrati-le tinand codita lor.

La prima testare a fructelor, pregatiti pentru atenuarea iutimii lapte, iaurt, sau mascarpone pe paine prajita!

Feriti de accesul copiilor!

Discounturi de volum

Cantitate Reducere Vei economisii
3 40% Pana la 6,00 lei
5,00 lei
Total
Cantitate
in stoc

 

Cum comand

 

Politica de livrare

 

Politica de returnare

Descriere

Este plantă perenă doar dacă se ţine în interior.

Ardeiul roşu conţine de 3 ori mai multă vitamina C decât lămâia, iar ardeiul verde de 1,5 ori.

Ardeiul iute este una dintre cele mai vechi plante cultivate de om.

Ardeiul iute a făcut parte din alimentaţia omului din continentul american încă din anii 7500 î.Hr. Există dovezi arheologice în sudul Ecuadorului care arată că acest fruct a fost cultivat în urmă cu 6000 de ani. Cristofor Columb a fost unul dintre primii europeni care a "întâlnit" ardeiul iute într-una din călătoriile lui. Acesta l-a denumit astfel datorită gustului său care se asemăna cu cel al piperului negru cunoscut în Europa în acea perioadă.

După descoperirea făcută de navigator, seminţele de ardei iute au început să fie cultivate şi pe restul mapamondului. Diego Alvarez Chanca, unul din fizicienii lui Columb a adus primele seminţe de chili în Spania în anul 1493 şi a scris despre efectele sale curative şi medicinale în anul 1494.

Totuşi, mai există şi alte variante de răspândire a acestor seminţe în lume. Scriitoarea Lizzie Collingham scrie în cartea sa culinară că ardeiul iute a fost adus în Europa de către portughezi, care ar fi ajuns în India, regiunea Goan, colonie portugheză. De acolo planta s-a răspândit prin Asia Centrală, Turcia ajungând în Ungaria unde a devenit şi simbol naţional sub numele de "paprika".

Mai există speculaţii cu privire la răspândirea acestei plante. Într-un sit arheologic din Lund, s-au găsit dovezile existenţei plantei datând din secolul al XIII-lea. Mai mult, poetul roman Martialis descrie ardeiul iute ca fiind o plantă lunguiaţă, iute, care conţine seminţe şi a denumit-o "Piper crudum", adică “piper crud”.

Ardeiul iute a fost asociat cu diferite reţete făcute în bucătăria mexicană şi din America de Sud. Chiar dacă a fost introdus în restul lumii mult mai târziu decât în ţările din care este originar, ardeiul iute a devenit un element nelipsit din foarte multe bucătării din Etiopia, Indonezia, Coreea, Laos, Malaezia, India, sudul Chinei (bucătăria Sichuan) Sri Lanka, Thailanda sau vestul Africii.

Ardeii iuţi roşii conţin foarte multă vitamina C (de 3 ori mai multă decât lămâia) şi caroten (provitamina A). Ardeii galbeni şi cei verzi conţin mai puţine vitamine. Ardeii sunt o sursă foarte bună de vitamina B, mai ales B6. Aceste legume sunt bogate în potasiu, magneziu şi fier.

 

Detalii produs
PLANT0907222
Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie-ti recenzia

Ardei foarte iute Bhut Jolokia(Ardeiul Fantoma) - Capsicum chinense G-9

Ardei foarte iute Bhut Jolokia(Ardeiul Fantoma) - Capsicum chinense G-9

Denumire oficială: Capsicum chinense Bhut Jolokia

Denumire populară: ardei foarte iute

Familia de plante: Solanaceae.

Se mai numeste si Ardeiul fantoma, Bhut in limba Assam, inseamna fantoma.

Ardei foarte iute, continutul de capsaicina pe scara Scoville este de peste 1 milion SHU.

Acest soi a detinut recordul mondial, de cel mai iute ardei din lume intre anii 2006 si 2010.

Plantele se livreaza la ghivece de 9 cm.

Avertisment!

Plantele pot fi manevrate fara manusi, dar nu si fructele.

Folositi manusi pentru a atinge fructele, sau manevrati-le tinand codita lor.

La prima testare a fructelor, pregatiti pentru atenuarea iutimii lapte, iaurt, sau mascarpone pe paine prajita!

Feriti de accesul copiilor!

Scrie-ti recenzia
3 alte produse din aceeasi categorie:

Referinta: PLANT0900481

Brand: Plant-shop.ro

Fuchsia Tom Thumb G-9

Recenzie(i): 0

Denumire ştiinţifică: Fuchsia Tom Thumb Denumire populară: cerceluşi, fucsia(română), fukszia (hun), fuchsia(engleză). Familia de plante:Onagraceae. Soi de cerceluș cu inflorescență bogată, rezistă la soare sau semiumbră și este considerată perenă în exterior, dar nu rezistă la noi în țară.

Pret 8,00 lei
Mai multe
Precomanda cu livrare din luna aprilie

Urmariti-ne pe Facebook